tiistai 28. toukokuuta 2019

En tiedä lätkästä mitään, mutta...(...huitaisen kuitenkin ampiaispesää)


Onko lätkähumu jo laantunut? Eikö? No, ei se mitään. Seurasinhan minäkin matsia. No hitto, totta prkl! Oli hieno finaali. Turnaus. Urheilutapahtuma. Joukkue. Fiilis. Suomi on lätkän valtakunta! Niin naisleijonat, juniorit kuin gubbetkin, kaikki yhdessä.

Ihan todella, sydämen pohjasta, tuli hyvä mieli. Kiitos siitä urheilijoille! Ja sitten vielä Kevin, joka lukee kirjoja. Ei ole tainnut ihmismuistiin kukaan saada yhtä suurta kirjapöhinää aikaiseksi. Kiitos siitäkin! Lukekaa ihmiset kirjoja!

Jotain jäi kuitenkin hampaankoloon. Pelin ensimmäinen erä oli yhtä free fightia. Onhan se kiva katsoa suorassa lähetyksessä, kun urheilusankari saa mailasta leukaan ja hammas lentää hidastetussa kaaressa ilmeisen isoon hammaspinoon kaukalon päätyyn (joka toiselta pelaajalta puuttuivat etuhampaat). Tuli Kummelit mieleen kunnes hymyni hyytyi. Maailmanmestaruusturnauksen loppuottelussa, jota katsoo jokunen miljoona isompi ja pienempi skidi, vedettiin lättyyn niin että paukkui ja yleisö hurrasi hurmoksessa.

Ihanko normaalia?
Jääkiekko nyt vaan on sellainen poikien peli ja nyrkit heiluu.  
Hmmm, lätkää pelaavat muijatkin. Puuttuuko heiltä hampaita?
Tosimiesten pelissä ei pehmoilla.
No harrastaisivat nyrkkeilyä. Ai niin, siinä lajissa ei pääse lyömään mailalla munille (edes sääntöjen vastaisesti).
Lätkää ei ole kenenkään pakko pelata tai katsoa!!!
Joo, onneksi ei. Tjaa, kuinkahan moni pikkuskidi on laitettu kaukaloon viisivuotiaana ihan pelkästä omasta tahdostaan (ilman minkäänlaista vanhempien tai liikuntaopettajan suostuttelua?)???
Mutkun ne toiset (Cänädäläiset) aloitti eka.
No siinä tapauksessa... halatkaa nyt sovinnon merkiksi. Tai vaihtakaa aivokirurgien yhteystietoja.

Olen urheilija, penkkiurheilija, urheilijan muija ja urheilijan mutsi. Kaikessa meikäläisten urheilussa keskitytään ennen muuta vammojen välttämiseen, oltiin sitten vuorella kiipeilemässä tai koskea laskemassa tai trail-polulla tai judo-tatamilla. Judo on kamppailulaji ja siinäkin estetään vastustajaa loukkaamasta itseään oikeaoppisilla otteilla, vaikka se kuinka olisi juuri isketty kanveesiin.

Minusta urheilusta ei pitäisi tulla murheilua. Ei ole normaalia näyttää penskoille, että hyvä jätkä on tuo kun vetää turpiin noin. Se on paljon kivempaa kaikille, kun koko joukkue palaa kotiin perheen luo ehjänä ja kaikkine hampaineen.
2 kommenttia:

 1. toinen ulkosuomalainen29. toukokuuta 2019 klo 1.42

  Tämä on yksi syy, miksen seuraa jääkiekkoa. Se on NHL:n myötä mennyt sellaiseksi amerikkalaisen jalkapallon kiekkoversioksi, jossa topattuja pelaajia ei edes toisistaan erota, ja jossa ala-arvoinen katutappeleminen on tärkeämpää kuin peli. Häpeällistä, jos tällaista on MM-kiekkokin. Hyvän pointin nostit esiin, en muista lukeneeni uutisista tai mediasta mitään tästä näkökulmasta.

  (Mutta sen muistan, kun tästä NHL-tyylistä oli joskus juttua lehdessä, suomalaispelaajat olivat ihmetelleet, kun jenkkivalmentaja oli sanonut että enemmän verta kehiin, ei ne katsojat kiekkoa ole tulleet katsomaan, vaan tappelua.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei 'toinen ulkkari' ja kiitos kun kommentoit. Joo, muistan myös lukeneeni aikanaan tuosta 'antakaa suolten lentää'-pelitavan saapumisesta. Se on surullista, että tämä on nykyään normi, johon ei edes kiinnitetä huomiota. Kriittiset mielipiteet on saatu hiljennettyä tai sitten kiekkokansa onkin tyytyväinen sirkushuviinsa.

   Poista