perjantai 17. huhtikuuta 2015

Kirjoitusvimma (kirjallisuusblaablaata)

Kohti horisonttia, mars!
Aurinko on kunnioittanut Normandiaa läsnäolollaan ja säädaamin mukaan ilmiö tulee jatkumaan. Which is nice. Kevät on. Lämpö kelpaa. Asiat hyrrää.

Mukavien tapahtumien jatkumo on hellinyt helposti synkistelevää egoani ja uusien asioiden putkesta tuppaa olomassaolooni ensisitä ja ensitätä. Osallistun kesäkuussa ensimmäiseen fandom-tapaamiseen eli Archipelaconiin Maarianhaminassa. En vielä tiedä mitä siellä tullee tapahtumaan, mutta pääsen ainakin tapaamaan kustannustoimittajaani naamasta naamaan, ja montaa muutakin netitse enemmän tai vähemmän tuttua vaikuttajaa. Pääkutsuvieraina miittiin on tulossa varsin nimekästä väkeä ja uskon ohjelman olevan täynnä mielenkiintoista kuultavaa ja nähtävää. Odotan kesää kuin varpaiden tanssia pilvellä. Jaloissa pyörivät sukat lensivät jo!

Conin lisäksi tiedossa on ehkä Helsingin kirjamessut ensi lokakuun lopulla. Se ei ole vielä varmaa, mutta pelkkä asiasta puhuminen jo....no koittakaa kuvitella.

Ensimmäistä kertaa elämässäni myös sovin kääntäjän kanssa työstä, joka valmistunee kevään aikana. Se mihin se johtaa (tai ei johda) on niin hämärän peitossa, että hui, mutta sanottakoon: jos ei mitään yritä, ei mitää saa.

Tässä näitä tulevia ihmetellessä veressäni kiehuu myös vimma. Jatko-osan raakaversio on ryöpynnyt tiedostoihinsa Niagaran putousten voimalla ja ilokseni, mutta myös harmikseni, totean että se on kohta valmis. Tarinan kirjoittaminen on ollut seikkailua seikkailun perään ja pian joudun lukemaan tekstiäni satamiljoonaa kertaa ennen kuin sitä kehtaa kenellekään näyttää. Varokaan vaan esilukijat! Tiedossa lisää Whisky Tango Foxtrottia (kiitos hänelle, joka ihmetteli esikoiskässärin luettuaan kutevatko sammakot Normadiassa syksyllä, muun muassa).

Kaikenlaista.

Mutta asia, joka erityisvaltavanhyperisti ilostuttaa pientä jediä minussa tänään on ensi joulukuussa leffateattereihin ilmestyvän kolmannen Star Wars trilogian ensimmäisen osan uusi traileri. Siinä näkyy Han ja Wookie!!!


2 kommenttia:

  1. Minäkin odotan Archipelaconia! Paitsi, että saa tavata hyväksi tavattuja ystäviä, niin myös teitinlaisianne virtuaalituttavia :)

    VastaaPoista