maanantai 14. toukokuuta 2012

Taustoja tonkimassa

Mitä yhteistä on miekkailulla, haukoilla, puulajeilla, metsästyksellä, 1700-luvun hevosvaunuilla, Toisen Maailmansodan pommituksilla ja siiderin valmistuksella?

Taustatutkimus.

Minun pitäisi opiskella kaikki mahdollinen yllä mainituista asioista. Käydä museoissa, tutustua perinneyhdistysten toimintaan, juosta luontoretkillä, perehtyä ornitologiaan ja puhua vanhuksille. Uusi päivä Normandiassa. Kaikki on täällä mahdollista. Asun juuri oikeassa paikassa. Ja miekkailla osaan jo. Täydellinen päivä Normandiassa.

Vain aika on ongelma. Mutta kuten täällä mumistaan: jos haluaa, pystyy, " si on veut, on peut".

Mutta kaikkia näitä tarinani taustoja tutkiakseni, minun pitää lykätä varsinaisen kirjoittamisen aloittaminen luultavammin ensi syksylle. Onkohan se hyvä idea? Mahtaako inspiraatio karata? Tuleeko sitten tyhjyys, vaikka kaikki materiaali on koossa? Löydänkö vielä tunnelman?

Aika on ongelma. Tuleva on jatkuvassa liikkeessä (Yodalta opittua) ja kirjoittava mieli myös. Miten istuttaa ne yhden ja saman pöydän ääreen ja tehdä se mikä tehtävä on?

Vuorikiipeilykin on harrastus, varmasti paljon helpompi. Ja huipulle on mahdollista päästä.

Matkalla Euroopan katolle.

3 kommenttia:

 1. Jotenkin vallan ihana teksti. Tsemppiä taustojen penkomiseen. Se on hommaa, mutta toisinaan vallan antoisaa. Kirjoita toki samalla muistiin kaikkea mitä löydät. Ideoita ja tajunnanvirtaa. Sekin auttaa pitämään virettä yllä.

  (taustatyön takia, nyt kun menen juutuubiin, se ehdottaa pelkkiä muukalaislegioonavideoita :P Kaikkea se teettää, ihmisellä)

  VastaaPoista
 2. "muukalaislegioona" whauh! eihän tää kuitenkaan liity vaaleanpunaiseen?

  VastaaPoista
 3. Ei sentään :)
  Se olisi jo melekoinen suunnanmuutos.

  VastaaPoista