maanantai 15. helmikuuta 2016

Onnea on...

Malice ja les filles
 Onnea on aurinkoinen sunnuntai Normandiassa
(viikkojen sateen, harmaan ja sumun jälkeen).


Mutainen ratsastajan jalka
Onnea on oppia uutta ja opettaa toista. Malice on viisas tamma, mutta jotkut asiat ovat päässeet 17-vuotiaalta unohtumaan ja syksyn ja talven mittaan olemme yrittäneet löytää nämä jutut yhdessä uudelleen. Hienolta tuntuu kun vihdoin mennään koottua laukkaa ryntäilyn sijaan ja onnistutaan laukanvaihdoissa pienellä kahdeksikolla. Mitä seuraavaksi: piruetteja ehkä?


Horse lady 

Onnea on hieman luksusta arjessa. Laittautua, pynttäytyä, meikata, föönata, puuteroida, hajustaa ja lakata. Kyllä tämä maatiainen mekkoon uskaltautuu Pyhän Valentinuksen ravintolaillallista varten. Kynsilakka piti kyllä poistaa seuraavan päivän talleilla käynnin jälkeen. Mikään ei kestä mutaisen hevosen jynssäämistä (puhumattakaan siitä, että jo ennen varsinaisen hevosen harjaamista, on ensin puhdistettava loimi pahimmista mutapaakuista). Hevosenomistajuus on talvella hetkittäin täysin peestä. Viime keskiviikon tulvan jälkeen tallinomistaja oli valmis hirttäytymään latoonsa, kun oli ensin viettänyt koko aamupäivän tekemällä patoja ja vesiuomia, jotta hänen asukkaansa eivät seisoisi pilttuissaan jalat märkinä. Lohdutin sanomalla, että keväällä et enää muista koko hommaa.


Tuulitukka
Onnea on luonto, joka vaikuttaa luonnonlapseen parantavasti. Ei mieltä mikään paina, kun vain avaa silmänsä ympäröivälle kauneudelle, korvansa tuulen huminalle ja ruumiinsa terveelle liikunnalle. Siinä hyvän olon resepti.

Mikä tekee sinut onnelliseksi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti