torstai 5. syyskuuta 2013

Syyskuu(ma) kirjahuuma

Normandian auringon alla on siristelty silmiä viime päivät. Nopeasti haituva aamusumu on ainut merkki vuodenajan hipihiljaa valumisesta toiseen, niin siis koulujen alkamisen lisäksi.Viimeisiin kirkkaisiin päiviin ja Linnunradan täyttämiin iltoihin on mahtunut paljon. Pieni blogi-kierros on paikallaan:

Ystävämme ulkosavolainen olisi mielellään odottanut vielä vähän pidempään, mutta hänen perheensä otti ja kasvoi yhdessä viikonlopussa pienokaisen verran lisää. Lämpimät onnittelut tuoreille vanhemmille ja rauhallisia ensiaskeleita uuteen maailmaan heille toivon koko sydämestä.

Normandia ei ehkä aina ole kehujen arvoinen alakuloisen ilmastonsa takia, mutta Olipa kerran Pariisi -blogin Riina raportoi Caenin vierailustaan makoisin kuvin ja herkullisin vinkein.

Kirjallisuusrintamalla tuntuu aina myrskyävän ja hyrskyävän mitä erinäisempiä aiheita. Mainitsen niistä nyt vain muutaman mielestäni näpyttelyn arvoisen. Kirjabloggaajat haastavat toisensa, itsensä kaikki lukevaiset ostamaan (täysihintaisen) kirjan. En ehkä juuri tänään osta kirjaa, vaikka ken tietää, koska päivä ei ole vielä ohi, mutta johonkin rahani häviävät, usein juuri kirjoihinkin. Kampanjalla yritetään herättää lukevaiset tukemaan kirja-alaa ja kirjailijoita. Ostaa voi niin monella tapaa ja lukea myös. Haasteesta lisää Café pour les idiots -blogissa.

Paljon kohauttavia ajatuksia ja kommentteja herättää kirjailija J.S. Meresmaan blogikirjoitus. Se kertoo kirjailijataren rohkeudesta olla taipumatta kustantamon päätökseen, jonka mukaan hänen tulisi päättää Mifonki-kirjasarja sen kolmanteen osaan. Sopimusteknisesti asioista ei voi kiistellä. Jos ymmärsin oikein on jokaista sarjan kirjaa varten allekirjoitettu erillinen kustannussopimus. C'est tout. Kirja-alalla käydään säälimätöntä bisnestä siinä missä kännyköillä ja muillakin kulutustuotteilla. Onko kirjallisuuden lukeminen kuluttamista? Tjaa-a. Tiedän vain että kirjallisuuden luominen, tai sen yrittäminen, on kyllä jotain ihan muuta kuin tavallista arkista raadantaa. Se on sata kertaa vaikeampaa ja sata kertaa palkitsevampaa, se ottaa ja antaa. Sen kautta tuntee pieni olento itsensä melkein ihmiseksi.

Ja viimeinen, muttei vähäisin syyskauden kirjamaailman kuumuus: Pasi Ilmari Jääskeläisen uusin Sielut kulkevat sateessa on tulossa/tullut tuutista ulos ja kirjailijaherra on pistänyt somen laulamaan siitä maailmalle kertoakseen. Näin annetaan lisäpökköä markkinointiin.

Eli osta kirja, yritä ymmärtää kirjamaailmaa ja olla armelias ja tutki myös uusia tai uudelleen vanhoja tarinoita.

1 kommentti:

  1. Kiitos linkkauksesta ja myös kiinnostavista blogivinkeistä! :) Olen blogissani (ja muutenkin) vieläkin ihan Normandian lumoissa, joten tulen tykittämään luultavasti niistä tunnelmista vielä muutaman postauksen verran. Kuvia tuli räiskittyä reilut 500, joten niiden lajitteluun menee kyllä pari tovia. :D

    VastaaPoista