maanantai 16. helmikuuta 2015

Hurjaa touhua

"Poliisilla on uusi ystävä"-mainos.
Täytyy myöntää, että sain kakoa hetken luettuani yo. kuvan artikkelin. Béziers on kaupunki eteläisessä Ranskassa, Välimeren rannikolla, ei kaukana Espanjan rajalta. Voisi luulla, noin nopeasti ajateltuna, että mukava mesta. Ja ehkä onkin.

Sen sijaan Béziersin kaupunginjohtajalla on tainnut napsahtaa pahemman kerran, kun hän on päättänyt mainostaa, että kylän jepareilla on nyt isot piiput taskuissaan. Tästä saa väistämättäkin western-mielleyhtymän ja hivenen yhdysvaltalaismaisen aseiden palvonnan kuvan.

Ongelma on vain se, että tämä on Ranska.

Béziersin kaupunginjohtaja edustaa äärioikeistoa ja voimme kuvitelle kenelle mainos on suunnattu. Voimme myös kuvitella miten sen sanoma on väestön keskuudessa vastaanotettu. Sen sijaan, tunnen myötähäpeää paikallisia poliiseja kohtaan. Heidän edustajansa sanovatkin lehtijutussa, että on hyvä asia, että heillä on vihdoin aseet, mutta ettei siitä ehkä olisi kannattanut kansalaisille kertoa tällä tavalla.

Nyt pitäisi miettiä mitä veronmaksajat haluavat: lisää väkivaltaa vai esimerkillistä toimintaa päättäjiltä kaikenlaisen väkivallan torjumiseksi? Kyseessä on tietenkin vain provokaatio ja mediatempaus, mutta hieraisinpa siitä huolimatta silmiäni pari kertaa. Aika hurjaa touhua minun mielestäni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti