keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Päivän silta

Kukahan keksi alkujaan lukot, jotka ikuisen rakkauden merkiksi kiinnitetään sillan kaiteeseen ja avaimet heitetään Seineen, Amsteliin, Aura-jokeen, mihin lie? Turisti törmää ilmiöön kaikkialla maailmassa. Se on herttaista, mutta oih, niin päätöntä. Ei se sitoutuminen toiseen ihmiseen, vaikka joskus voi ihmetellä, mutta tuo lukko. Tehdä nyt jotain yhtä romanttista vain koska muutkin. Maksaakin vähemmän kuin kihlat. Ja onhan se varmaan pistänyt liikettä maailman lukkobisnekseen.

Lukkoja ilmestyykin nyt vähän joka puolelle, ihan mihin vain periaatteessa. Turistilauma ja rautakehikko riittää. Tai ei tarvita edes kehikkoa, mikä vain, mihin sen lukon saa kiinni ja sitten, hups....ai niin, mihis ne avaimet tässä Pisan tornin juurella heitetään. Äh.

Pariisissa Pont des Arts sillan kaiteista yksi romahti viime kesänä lukkojen painosta. Nyt hieman viisastuneina, kaupungin työntekijät "putsaavat" sillan eri värisistä ja kokoisista lukoista. Lukkoja arvioidaan ilmestyvän sillalle 700 000:sta yhteen miljoonaan ja ne painavat n. 45 tonnia vuosittain. Se on aika paljon metallia täysin turhaan takoitukseen. Ja tämän romuraudan poistattaminen tietenkin myös maksaa kaupungille.

Onhan maailmassa toki turhempaakin.................................onko?

Paris-Normandie 02.06.2015

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti