perjantai 18. maaliskuuta 2016

Uusi arvio ja book battle KKLV vastaan Luxus (kuka voitti?)

Evarian kirjahylly-blogi on arvioinut tai paremminkin pistänyt kilvoittelemaan keskenään Kun kuulet laulun varjojen ja Milja Kauniston uutukaisen Luxus.

Lue juttu tästä.

Pidän bookbattle konseptista. Kirjoja voi tosiaan vertailla keskenään. Minun ja Kauniston kirjoilla on yhtenäistä Ranska ja 1700-luvulle (ainakin osittain) sijoittuvat tapahtumat. Muuten liikutaan eri kategorioissa ja lajikaan ei ole sama. Vähän kuin vertaisi estejuoksijaa maratoonariin tjms. Todella, enemmän kuin mielelläni hävisin Kaunistolle, joka on historiallisen romaanin uusi papitar. Pelkkä teostemme vertailu pistää mukavalla tavalla karvat pystyyn. Luxus on minullakin lukupinossa odottamassa. Olen varma, että se on ykköstykistä.

Asiaankuulumaton kissakuva

Olen kiitollinen, että Evaria tuo kirjastani esille sen tärkeän seikan, että se ei ole Diana Gabaldonin Matkaaja/Outlander kopio. Bravo! Kummassakin on samoja elementtejä: kiviympyröitä, historiaa, rakkautta, tragediaa jne. Mutta tosiaan, sanoisiko joku kahdesta lohikäärmeitä ja ritareita käsittelevästä korkeafantasia teoksesta, että ne ovat toistensa kopioita? Kirjoja on maailmassa miljoonia, joskus niiden teemat risteävät toisiaan. Ja entä vampyyri- ja ihmissusikirjat, eivätkö ne seuraa usein yhtenäistä kaavaa?

Viime kesänä, kun käväisin Suomessa, näin mainoksen Gabaldonin kirjojen pohjalta sovitetusta tv-sarjasta. Kiinnostuin, koska siinä näkyi kiviympyröitä ja jotain juttua aikamatkaamisesta. Tarkistin mistä oli kyse, koska kirjailijalla on aina omat kauhunhetkensä, ja lopulta katsoin sarjan. Luin samaan syssyyn koko Gabaldonin kirjasarjan. Huh huh, sarjan teokset ovat n. 1000 sivuisia. Ihailen Gabaldonia ja hänen kirjojaan, mutta ei, en ole hakenut niistä inspiraatiota omiin kirjoituksiini. En tuntenut koko kirjailijaa edes nimeltä ennen kuin viime kesänä, jolloin oma kirjani oli jo kansissa. Mutta toki vapaasti verratkaa omaa tuotostani mihin haluatte. Olen imarreltu kaikesta mahdollisesta kirjani saamasta huomiosta.

Halit kirjabloggaajille! Olette kirjamaailman supersankareita!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti