tiistai 13. marraskuuta 2012

Kiltteyden päivä

En tiedä paljoa mitään sen ihanampaa kuin kiltit ihmiset. Senpä takia luin suurella ilolla lehdestä, että tänään vietetään kilttien päivää eli Journée de la gentillesse. Kaikilla on virallinen lupa olla kiltti kerran vuodessa.

Muina päivinä voimme olla muina miehinä ja naisina normaaleita. Koska onhan se totta, ettei kiltteytä mielletä, ainakaan Ranskassa, hyväksi asiaksi. Se on enemmänkin persoonan vaje kuin hyvä puoli. Kilttiä aina höynäytetään, kilttiä pidetää vähän tyhmänä ja ajastaan jäljessä elävänä outona lintuna, jolle kaikki normaalit voivat nauraa. Katso nyt tuotakin, kun se siinä hymyilee ja availee ovia muille ja kyselee vointia ja ärsyttävän omahyväisesti on astumatta muiden varpaille. Ei tuollaiseen voi luottaa.

Psychologies lehti on tehnyt kiltteydestä kiinnostuneille opas-sivuston, jolta löytyy käytännön vinkkejä kilttien päivän viettoon.

2 kommenttia:

  1. Haha, meillä eilen miekkonen kotiin tullessaan hihkaisi heti ovelta, että oli muka "jour des cons". Kiitos blogisi, pääsin korjaamaan hänen harhakäsityksensä heti alkuunsa. ;)

    VastaaPoista