perjantai 2. marraskuuta 2012

Maanviljelijä sanoi

...että jos 27. lokakuuta sataa lunta, tulee talvella lunta 27:nä päivänä. Mikä on paljon Normandiassa. Viime lauantaina, todistajien läsnäollessa, tuli taivaalta tiskirättejä. Eli jos tuleva talvi on kylmääkin kylmempi ja tavallista lumisempi, on parasta täyttää puuvaja haloilla, varata pari säkkiä suolaa varastoon ja harkita onko fiksua lähteä ajelemaan kesärenkailla liukkaille teille vai ei.

Täällä Normandian maaseudulla maanviljelijä tietää kaiken pitkäaikaisista sääennustuksista. Meteo France on ihan turhake. Heinäkuussa minulle kerrottiin, että kesä alkaa elokuun puolen välin jälkeen. Miten kävi? Maanviljelijä tiesi.

Myös Maxou tietää mitä takan äärellä tehdään:

A fat cat had a heart attack.

Ja mieltä lämmittänevät muistot kesästä, kun oli kuuma päivä, joki virtasi ja vene pärisi ja vesisuksi suhisi. Heitin elokuussa (kun kesä vihdoin alkoi) talviturkin Seineen. Ja kyllä, todistettavasti olen yhä elossa. Sain myös elinikäisen aurinkorasvoituksen.

 
 
 
 
Luin tuossa äsken ikävän blogauksen Pisaralta. Olen kyllä kuullut kauhutarinoita huonosti käyttäytyvista tarjoilijoista, mutta Helmi-Maarian kokemus on niin puistattava ja vihastuttava, että mietin pitkään mitä nainen voi vastaavassa tilanteessa tehdä.
 
Jäin tietenkin vaille kaiken tyhjentävää ja viisasten kivestä veistettyä vastausta, mutta kotikutoinen heinähattupsykolointini sai seuraavanlaisia aatoksia aikaan:
 
Kaiken maailman törppöjä ja muita säälittäviä heppinsä esittelijöitä vastaan voi toimia olemalla itsepäinen nainen, joka ihan omasta tahdostaan kouluttautuu, ansaitsee elämänsä ja elää niin kuin itse haluaa, ja nauttii siitä. Ja jos se jotain ärsyttää, niin paras kosto on kai ryhtyä kirjailijaksi ja kirjoittaa törpölle inha kohtalo..."tässä lepää x, hän oli taitava hepin heiluttaja...".
 
 

 
 

5 kommenttia:

 1. Oh mikä kissa :D Juu, kyllä minä tuolle niljakkeelle inhottavan kohtalon vielä keksin. Kirjoitan sen ulos. Ja päätin, että jos ravintolan väki ei laita tikkua ristiin asian eteen, teen julkisen huudon. Ilmoitan asiasta sanomalehtiin, kirjoitan googlen ravintola-arvosteluihin kaiken, ja ilmoitan todellakin poliisille. Jännittää kamalasti, menemme kohta paikalle, ja toivottavasti äijä menettää työnsä!

  VastaaPoista
 2. Kylläpä tulee luminen talvi, jos 27 päivänä sataa lunta. Kunpa ennustus ei pitäisi paikkaansa. Mainio kuva kissasta, joka kyllä osaa rentoutua ja nauttia elämästä.
  Kävin lukemassa Pisaran kertomuksen. Olipa inhottavan likainen tapaus, tuntuu varmaan pahalta pitkän aikaa.

  VastaaPoista
 3. Suomessa oli ennen sammakkoprofessori, joka tiesi, tuleeko lämmin vain kylmä, lunta vai vettä. Nyt se kuulemma on kuollut, enkä minäkään enää asu Suomessa vaan Hollannissa. No, täällä tietää muutenkin, mitä taivaalta tulee: vettä, vettä ja vettä.

  VastaaPoista
 4. Menin tunnustamaan sinut eilisiltana blogissain! Ota tunnustus iloisin tuiskein vastaan, vaikket jaksaisikaan vastailla siihen :)

  Hehkeää viikkoa Normandiaan!!

  VastaaPoista
 5. Ankea tarina, mutta ihana Maxou! Tuo pörrömassu suorastaan huutaa masurapsutusta! :)

  VastaaPoista