perjantai 24. toukokuuta 2013

Auringonpilkkuasennetta

Päivätähtemme on häpeissään hävinnyt pisaroita pullistelevien pilvien taakse ja syystä. Kaikki on sen syytä.

Auringon ja sen toiminnan vaikutusta ilmastoon on epäilty jo pitkät päivät, mutta tutkijat ovat päätyneet myös sellaiseen johtopäätökseen, että aurinko maksimilla on sormensa pelissä myös paikallissäässä. Joka 11 vuosi, kun aurinkomme toiminta kiihtyy, auringonpilkkujen määrä kasvaa ja niin ollen myös aurinkotuuli puhaltelee kohti planeettaamme nopeammin ja useammin kuin esim. aurinko minimin aikana. Science Dailyn artikkelin mukaan kaikki tämä vaikuttaa yläilmakehän kemialliseen koostumukseen, merenpinnan lämpöön, pilvien syntyyn ja sademääriin. Vuosi 2013 on aurinkomme maksimisähläysvuosi. Ei tarvitse mennä pitkälle todisteidenhakuun. Viime talvi oli talvisin talvi miesmuistiin ja toukokuu syksyisin sitten ...koskaan.

Daa. Minusta on kivaa, kun voi syyttää jotakin tästä kosteanharmaasta koleudesta. Hemskatin arska. Pysykin poissa silmistä. Seuraavan kerran kunnon kesää voi odottaa vuodelle 2018. Odotellessa on hyvä pitää muistissa, että vesi on hyvä juttu. Sitä ei ole koskaan tarpeeksi. Se on kallisarvoinen luonnonvara....juu ei en ole vielä ryhtynyt popsimaan pillereitä, mutta jotain tähän on keksittävä.

Kuinka taistella itseään suurempia voimia vastaan?

1. Pidä aina kahta sateenvarjoa autossasi (yksi isselle ja toinen sille toiselle isselle, joka unohti ensimmäisen sateenkepin töihin perjantaina)
2. Jos sinulla ei ole autoa, hanki sellainen, koska bussipysäkillä seisominen sateessa....
3. Soitata Bob Marleytä aamunavaukseksi.
4. Hymyile, koska ei sitä kukaan kuitenkaan varjon alta näe. Se kaunistaa silti.
5. Syö suklaata. Se on täynnänsä iloista magnesium-voimaa, joka tekee immeisistä entistä ehompia ja kukkeampia ja selluliitista viis, koska seuraava kesä on vasta vuonna 2018 ja bikinit voi haudata sitä odotellessa takapihan mutamaahan.
6. Relativisoi: "Jos eilen satoi, ja tänään sataa, sataa varmasti huomennakin...elämän yllätyksellisyys on todella raivostuttava juttu, se sekoittaa kaiken, mutta nyt kaikki tietävät mistä huominen on tehty: sateesta, se rauhoittaa."
7. "Normandiassa sataa aina ja se on prkl totta", voit sanoa sille, joka uskaltaa väittää toisin.
8. Sateella on mahdollisuus viettää laatuaikaa perheen kesken eikä purnata ainaisesta pitää-tehdä-sitä-ja-pitää-tehdä-tätä-puutarhahommaa.
9. Ei tarvitse investoida kesävaatteisiin, koska talvivaatteista ei voi luopua jäätymiskuoleman uhan alla.
10. Ole anarkisti ja laita silti ne kesäsipsuttimet jalkaan ja näytä keskaria sadepilvien välistä virnistävälle arskalle.
2 kommenttia:

  1. https://www.youtube.com/watch?v=fY5cWL4SUmw

    Ei mulla muuta.

    VastaaPoista
  2. ..."What fish?" tais olla ranskaksi "mais quel chat?" puhuuko ne oikeesti tolleen siellä?

    VastaaPoista