maanantai 31. maaliskuuta 2014

Kotimaisema

Maisemat autonikkunasta kotini ympärillä ovat mitä normandialaisimmat. Peltoa, kirkontorneja ja lisää peltoa. Kaikkialla on vihreää kesät talvet ja taivas yleensä harmaa. Eilen oli melkein sininen, mutta se ei kauaa kestänyt. Ei sitten tarvinnut mennä pihalle rapsuttamaan, kun pilvimassa taas jämähti pään ylle.

Laidun ilman lehmiä.

Piikkistä pensasaitaa.

Ruoho kasvaa kohisten.

Puiden lehdet silmuilla.

Olen ajellut näissä maisemissa pian jo 14 vuotta. Se on paljon tai vähän, välillä tuntuu että liikaa. Aika usein ihmettelen tätä vehmautta, kummallisia rakennuksia, hevoslaumoja ja hölmösti ajavia ranskalaisia kuin vasta eilen seudulle saapunut turisti. Ja sitähän minä olen: pitkäksi venähtäneellä matkalla. Siksi kai nämä maisemakuvatkin, jotka arkisuudessaan ovat mitään sanomattomia, mutta silti vieraita tuttuja.  4 kommenttia:

 1. Kai sielläkin rupeaa nyt taivas enemmän sinertämään kun talvi alkaa olla ohitse?

  Jännää, että sama konsepti ("peltomaisema") voi olla niin erinäköinen eri puolilla Eurooppaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämpötilat lähenee päivisin 20 astetta, mikä on kiva, mutta eilinen superauringonpaiste ei vain tullut, vaikka oli luvattu. Mihin lie jäänyt matkalle jumiin.
   Hmm, pellot kunniaan! Eurooppahan on enimmäkseen peltoa. Millaisia ovat luxemburgilaiset pellot?

   Poista
 2. Vihreyttä ja kauniita avaria näkymiä näyttää siellä riittävän.
  Onnittelut myös 200 postauksesta ja hienosta selfiestä. Komea pari olettekin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Juu vihreyttä riittää ja kodin eessä kukkiva rypsi-tai rapsipelto värittää maisemaa lisää. Jonkinlainen keltaisuusyliannostus tulossa pian. Maxwell on omastakin mielestään komia kölli. Mie olen siinä vain häntä pitelemässä, palvelijan roolissa, mokoma muikistelija änkenyt samaan kuvaan.

   Poista