maanantai 23. tammikuuta 2012

Aloittamisesta

Miksi loki?

Yleensä ideat versovat jo ennen kuin niitä ensi kertaa ajatellaan. Sitten ne tupsahtavat jokin kaunis kevät mullasta esiin. Osa niistä on värikkäitä ja ja osa kippuraisia. Toiset vie tuuli mukanaan ja toiset kasvattavat rihmastoja, juuria ja paksumpia ideoita. Tämä idea kehittyi juuri äsken ajatukseksi ja nyt se jo levittelee lehvästöään näille sivuille.

Kapteenit pitävät lokikirjaa, johon merkitään aluksen reitti, satamat, miehistönjäsenet, meri- ja sääolosuhteet, nähdyt oudot linnut ja aluksen kokemat korjaustyöt. Asun sisämaassa, valitettavasti, mutta ei se ole este. Kerran meri-ihminen, aina meri mukana. Mutta täällä on näitä peltoja ja metsiä ja pieniä kyliä ja kirkkoja ja museoita ja mielenkiintoisia ihmisiä.

Pidän tallentamisesta. Se on sitä kun näkee jotain kivaa ja se pitää napata ja laittaa talteen. Valokuvaaminen on tätä. Sitten on ajatusten tallentaminen kirjoittamalla. Tai haaveiden ilmaiseminen suunnittelemalla. Ja sitten kaiken voi jakaa, kertoa ja näyttää muille. Siksi loki.

En ole ammattilainen, en kirjoittajana enkä kuvaajana, enkä paljona muunakaan. Kerään tähän lokiin kaikenlaista matkalta ja avaruudesta, kuin simpukoita rannalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti