perjantai 29. maaliskuuta 2013

Pitkä perjantai

Eilen satoi lunta.
Ja Presidentti puhui telkkarissa.
Pitkä pääsiäisviikonloppu alkaa tänään.

Kuva: Wikipedia.


On perjantai, mutta ihan tavallinen työperjantai. Vasta maanantai on pyhitetty vapaudelle. Talvi on tartuttanut lämpömittarille jonkin sortin kroonisen kylmätaudin. Asteita oli aamulla -2. Vuosi sitten taisimme lakata lämmittämästä taloa jo näihin aikoihin. Nyt on parempi vielä vierailla puuliiterissä ja samalla hätistellä sinne muuttaneet, tuskin talvihorroksesta heränneet, jättiläishämähäkit oksanrei'istä pihalle.

Eilinen François Hollanden haastattelu ei herättänyt minussa maininnan arvoisia ajatuksia. Poikakin valitti, että tylsyyteen tässä nukahtaa, kun ei tuo osaa edes japania (mikä lie manga-piirretty jäi reppanalta väliin). Haukotuksen ja huokaisun välimaastossa mietin, että yhtä hyvin olisi voinut kertoa koko maailmalle ostaneensa kauniit saappaat. Sitten sain idean. Joskus ennen muinoin paavi asui Ranskassa, taisi olla Avignongin kylässä. Mitä jos tehtäisiin vaihto: paavi tänne ja Ranskan François Roomaan. Kyllä hiipat ja kaavut sopisivat, taitavat olla melko samaa kaliiperia miehet. Paavi François (Franciscus) voisi toteuttaa itseään Ranskassa köyhien presidenttinä ja presidentti Hollande nostaa verotusta Italiassa...

Viikko oli pitkä ja tämä perjantai...matelee. Pääsiäisestä ei jälkeäkään, jos ei marketin suklaahyllyä muista vilkaista. No vilkaisin silti, koska lapsukaisten munat, puput ja kanat käärittyinä kiiltopaperiin oli ostettava. Maanantaina, jos sääherra suo, pääsiäispupu munii puutarhaan ja lapset teeskentelevät olevansa asiasta tietämättömiä, kunnes heidät päästetään aarteenetsitään.

Hyvää pitkää viikonloppua kaikille suklaapuputtajille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti