tiistai 19. huhtikuuta 2016

So, why did you leave Finland?


Susan, Jane tai Liz katsoi minua kysyvästi ennen kuin kaatoi itselleen teetä, joka oli ilmeisesti hautunut tarpeeksi.

Weeel, because of the studies. I wanted to learn French.

Susan, Jane tai Liz ei näyttänyt tyytyväiseltä selitykseeni. You know, I've been to Finland. In Aoullu and Tampperre and Helssinkki. Very nice country and lovely people. The Finns seem to have a better relationship with the environment and nature than... well, the Brits at least.Kerroin, että se on totta. Suomalaisilla on omanlaisensa luontosuhde, mutta jätin mainitsematta, että olemme metsäläisiä. Se ei nyt vain kuulosta kovin modernilta ja dynaamiselta. Kerroin sen sijaan, että suomalaiset liikkuvat kesät talvet paljon luonnossa. Ja että luonto on Suomessa yhä melko puhdas.Susan, Jane tai Liz nyökkäsi hymyillen. Yes, I really appreciate the easiness to move around in Finland. There are bicycle lanes everywhere.

Hän oli pyöräillyt juuri Dieppestä tänne. Ja sitä edellisenä päivänä jostain Newhaveniin. Huomenna hän jatkaisi kohti Pariisia. Susan, Jane tai Liz on urheilullinen neliviisikymppinen. Aktiivinen nainen, joka joi teensä kaikessa rauhassa ja kertoi työmatkoistaan Suomeen.
I think the Finns are marvellous, very easy going people. Theres no "how should I be to look like this and that or speak" or anything, they are just natural, but they... at least the men... they have a... well when they came in England, they saw that alcohol was cheap and they well... you know.

Yeah, I know. Ja punastuin. Samperi.Yeah, it's sad.

Yeah.

So, why did you leave Finland. Was it because of...

No, no, No. I love my country and all the Finns don't drink alcohol like that.

Susan, Jane tai Liz naurahti. You know I think the Finns are a bit like the Brits at that, with alcohol abroad.

Hymyilin. Well, maybe. I see a lot Brits here. Olen nähnyt kuinka paljon heihin mahtuu halpaa kaljaa ja viiniä. Harvemmin se kuitenkaan menee örvellykseksi. Eivät he huutele ja riitele yössä.

So you didn't leave Finland because of the Finland. Susan, Jane tai Liz asetti tyhjän kupin tarjottimelle ja kertoi lähtevänsä etsimään kaupungilta bio-pedikyyriä.
Toivotin hänelle onnea.

Suomalaiset ovat marvellous. Olen samaa mieltä, mutta kukaan tai mikään ei ole täydellinen. Jokaisessa maassa ja kansassa on jotain hyvää ja jotain huonoa.-------------------------
kuvat Suomesta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti