sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Kylässä taas juhlitaan

Tänään on Les Rameaux eli pääsiäistä edeltävä sunnuntai. Elin Ranskassa yli kymmenen vuotta ymmärtämättä mistä on kyse. Se ei ole varsinainen kirkollinen pyhäpäivä, vaikka se sitä vähän onkin. Täällä asiat eivät vain ole jotain tai sitten eivät, ne usein ovat siltä väliltä, vähän kumpaakin. Ja kysypä joltakulta ranskalaiselta tietääkö hän mistä on kyse...quelqu'un? Suomessa virvotaan, selitäpä se ranskalaiselle.

Mutta siitä viis. Pääasia että kylässä on juhlat. Ei minun kylässäni, koska se on liian pieni varsinaiseksi kyläksi, mutta kyläni on kuitenkin kylä. Isommassa kylässä pidetään keräilytraktoreiden kokoontumisajot (onnekkaat pääsevät harvinaisimman kyytiin ajelulle). Esitteillä on myös kaikki seudulla kasvatettavat kanarodut, aasit ja lapsille järjestetään poniratsastusta. Torilla on erikoismarkkinat (kerran viikossa on tavalliset markkinat) ja erikoisuuksien joukosta löytyy muun muassa maustettuja makkaroita ja chileläisiä karjahattuja. Voihallilla myydään juustoja. Ja kaiken kruunaa tietenkin kylän Missin valinta ja sen päälle kylän orkesteri marssii kaduilla.

Maalla asumisessa on puolensa. Kylillä aina tapahtuu, kunhan ensin löytää parkkipaikan. Tai sitten unohtaa "melkein juhlapyhän" konsanaan ja nukkuu koko kauniin sunnuntain.

Mitähän pellosta puskee tänä vuonna?


Naapuritilan Monsieur P kynti peltonsa menneellä viikolla. Osallistuukohan hän kokoontumisajoihin.
5 kommenttia:

 1. Meidän kylässä äänekäs juhlinta alkoi jo lauantaina ja jatkui eilen erilaisina urheilukilpailuina.
  Blogissani olisi pieni haaste sinulle vastaan otettavaksi.

  VastaaPoista
 2. Basse-Normandiassako asustelet? Terveisia Haute-Normandiasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hautesissa minäkin. Rouenin ja Dieppen välimaastossa.

   Poista