maanantai 23. huhtikuuta 2012

Vaalipäivän jälkeinen hiustenkipu

Eilinen oli niin täynnä politiikkaa, että päähän sattuu. Sitä tuli ahmittua pöhnään asti. Ja tuloksena on minusta yksi hyvä ja huono uutinen:

Se hyvä ensin: ranskalaiset ovat taas kiinnostuneet politiikasta, demokratiasta ja äänestämisestä. He uskovat, että äänestämällä voi muuttaa asioita ja muutosta he haluavat.

Sitten se huono: Front Nationalin saama kannatus...

Mistä on tehty huominen, muuttuvatko asiat ja mihin suuntaan, eikö Joulupukkia olekaan ja kuka pelastaa maailman? Eihän näihin kukaan osaa vastata, mutta minua raivostutti se, ettei eilisillan vaalipaneelissa kukaan edes yrittänyt vastata kansalaisten kysymyksiin, joita heille esitettiin suorassa lähetyksessä. Tärkeämpää oli puhua vastapuolen edustajien päälle, niin ettei studion kakofoniasta saanut mitään selvää.

Tuloksena mediakrapula, röyh.


Kotikylää
Mies kävi suorittamassa kansalaisvelvollisuuden ja minä toimin vaalitarkkailijana. Sali oli täynnä toinen toistaan vakavailmeisempiä rouvia ja herroja. Itse Monsieur Le Maire vahti ääniuurnaa. Avustajia oli paikalla ainakin 6. Järjestelyt vaikuttivat minusta ihan moitteettomilta.

Asumme maalla. Täällä jylläävät France Profonden aatteet, isänmaa ja sen entinen loisto. Odotan, että saan lehdestä lukea oman kylän äänestysprosentit. Tiedän jo ennestään, että kylässämme ollaan enemmän oikealla kuin vasemmalla, mutta tällä kertaa haluan tietää kuinka moni äänesti äärioikestoa, pelkään että moni.

Ohessa pari kuvaa muuten kauniista kotikylästäni.

1800-luvulta


Kirkko ja 1. maailmansodan muistomerkki,
 johon on kaiverrettu oman kylän kaatuneiden nimet.

Kylän linna

2 kommenttia:

  1. Kiva kun laitoit kuvia! :)

    Ihan samat tunnelmat eilisen jäljiltä: hienoa, kun ranskalaiset äänestivät niin reippaasti, mutta aika järkkyä, kun melkein viidesosa äänesti Le Peniä.

    Ja ihan samat tunnelmat tuosta paneelista. Eikö niiltä voisi katkaista mikistä ääntä siinä vaiheessa, kun kymmenen ihmistä huutaa päällekäin?

    Sekin on jännä, miten Ranskasta puuttuu paikallinen maaseudun puolue. Maaseudulla olisi paljon äänipotentiaalia, nyt se jakaantuu eri puolille kenttää. Esim. teidän kylä kallistuu oikealle ja vaikkapa sitten miekkoseni vanhempien kylä on selvästi vasemmalle kallellaan. Tosin näihin vaaleihin Hollande oli tehnyt jo pidempään siellä päin Ranskaa paljon töitä, kuuntelipa sillä seudulla vaalituloksetkin sunnuntaina. ;)

    VastaaPoista
  2. Ranskassa keskustaa edustanee lähinnä F.Bayroun puolue, mutta se on ihan eri tavalla keskustalainen kuin Suomessa, esim. puhuu hyvin EU-positiivisesti ja on saanut kannatusta mm. ranskalaisilta, jotka asuvat ulkomailla. Varsinaista maaseudun puolestapuhujaa ei ole. Johtuneeko luokkayhteiskunnasta? Perinteiset poliittiset päättäjät ovat aina kuuluneet yläluokkaan. Vai katolilaisuusdesta? Kuningashan oli jumalan Ranskalle valitsema, tai jotain sellaista.

    VastaaPoista